Bersama Mencegah kemungkaran.......

    Tidak salah kalau saya katakan entry tajuk diatas boleh menjadi satu solgan atau satu nada kepada seluruh NGO yang meletakkan islam sebagai wadah perjuangan, apalagi yang NGO islam perlu melainkan satu itihad satu kesatuan satu unite untuk membentuk satu jemaah yang kuat bagi mewujudkan satu gabungan yang bersifat universal dan global.
   Apabila saya membaca entry di blog landaslangkawi, NGO islam telah bermesyuarat dan mewujudkan gabungan yang diberi nama GEMA, untuk membasmi dan dan menghapuskan arak di langkawi. Sekurang-kurangnya kalaupun tidak berjaya mengurang atau menghapuskan arak, gabungan ini diharap dapat menyedarkan masyarakat sekitar langkawi akan kesan arak terhadap mereka samaada dari aspek kesihatan mahupun agama.
   Saya yakin dan percaya kalau tindakan susulan dilakukan oleh gabungan ini pastinya masyarakat sekitar langkawi akan merasa berdosanya kalau membiarkan arak terus menjadi tetamu tanpa rela,membiarkan arak menjadi tegukan membasahi tekak peminum-peminumnya apatah lagi kalau si peminum itu remaja islam.    Sudah menjadi kewajipan GEMA gabungan yang mewajibkan diri mereka untuk menyedarkan masyarakat sekitar langkawi akan berdosanya kalau terus membiarkan cecair ini bermaharajalela di pulau nan indah ini. Sekurang-kurangnya kita harapkan dan kita berdoa agar cita-cita dan harapan GEMA mendapat pertolongan dari ALLAH S.W.T. Paling kurang kita harapkan masyarakat sekeliling langkawi dapat memahami pekerjaan murni GEMA untuk menyaksiukan cecair ini rebah sedikit demi sedikit.   Oleh itu pandangan saya GEMA mestilah terus istiqomah dalam perjuangan menentang kebatilan arak ini yang semakin hari sudah dianggap perkara biasa dan biasa dan biasa sudah tidak dianggap berdosa. Kita harapkan sesudah kempen GEMA ini dijalankan masyarakat sekitar langkawi paling kurang tidak lagi menyokong premis-premis yang menjual arak kepada masyarakat Islam.


Bersama Mencegah Kemungkaran.............................
http://pemburuhelang.blogspot.com

0 comments:

Related Posts with Thumbnails
 

من أنا

Foto saya
Putera tunggal dan kesayangan pasangan bahagia Zaharah binti Ya'akob & Allahyarham Ismail bin Othman (NIRWAN ANANDA)..

Tetamu

Dari M@t@ Ke H@ti Copyright © 2009 Not Magazine 4 Column is Designed by Ipietoon Sponsored by Dezigntuts